Τρίτεκνοι Καισαριανής: Μονοήμερη Εκδρομή Στη Βοιωτία

Print Friendly, PDF & Email

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, Ο Σύλλογος μας διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή στον νομό Βοιωτίας, για να επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας, την μεγαλύτερη Μονή της Ορθοδοξίας μας ,Μονή Οσίου Λουκά, το Μουσείο θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο, και το φυσικό περιβάλλον στις πηγές Κρύας στην πόλη και Πρωτεύουσα της Βοιωτίας , Λιβαδειά!!!!!!!!!Θα μάθουμε την ιστορία του τόπου και τέλος θα γευθούμε τοπικά εδέσματα σε ταβέρνα στο Ζεμενό Βοιωτίας!!!!!!!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:
Αναχώρηση στις 8.οοπ.μ συγκέντρωση στις 7.30 από το Δημοτικό πάρκινγκ της Καισαριανής απέναντι από το πάρκο << ξύλινα>>(υπάρχει πάρκινγκ ελέυθερο για να αφήσετε τα αυτοκίνητά σας!!!!!
1) Στάση για καφέ πριν την πόλη της Θήβας,
2)άφιξη και επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας, όπου ο Σύλλογος θα έχει κανονίσει και ξεναγό!!!!!!!!!Θα περιηγηθούμε στην μακραίωνη Βοιωτική ιστορία, που ξεκινά από τους προιστορικούς ακόμη χρόνους!!!!!!!!!!!
3)Επιβιβαζόμαστε για να συνεχίσουμε την εκδρομή μας με επόμενη στάση την μονή του Οσίου Λουκά…είναι χτισμένη σε υψόμετρο 430 μ. στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα στο Στείρι Βοιωτίας..Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής και περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από κοινού με τα άλλα δύο σωζόμενα μοναστήρια της μεσοβυζαντινής περιόδου στην Ελλάδα, τη Νέα Μονή και τη Μονή Δαφνίου. Ο Όσιος Λουκάς είναι ωστόσο μεγαλύτερος και διαφέρει από το Δαφνί και τη Νέα Μονή στο ότι είναι αφιερωμένος σε ένα μοναδικό Όσιο, τον Όσιο Λουκά τον Στειριώτη (29 Ιουλίου 896 – 7 Φεβρουαρίου 953).
4) Γεμάτοι με ωραίες εικόνες και αγαλλίαση στην ψυχή μας παίρνουμε τον δρόμο για το Χωριό Δίστομο!!Επισκεπτόμαστε το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού (ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ) θα μας περιμένει ο υπεύθυνος για να μας ξεναγήσει στην ιστορία του Διστόμου και στο μουσείο), μαθαίνοντας για την Σφαγή του Διστόμου, όπου οι Γερμανοί κατακτητές το ΄44 μπήκαν στο χωριό και η μανία τους ήταν τόσο μεγάλη, ώστε δεν ξεχώριζαν από το μακελειό ούτε τα γυναικόπαιδα ούτε τους ηλικιωμένους. Τον ιερέα του χωριού τον αποκεφάλισαν, βρέφη εκτελέστηκαν και γυναίκες βιάστηκαν πριν θανατωθούν. Η σφαγή σταμάτησε μόνον όταν νύχτωσε και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Λειβαδιά, αφού πρώτα έκαψαν τα σπίτια του χωριού. Οι εκτελέσεις συνεχίστηκαν και κατά την επιστροφή των Γερμανών στην βάση τους, καθώς σκότωναν όποιον άμαχο έβρισκαν στον δρόμο τους. Οι νεκροί του Δίστομου έφτασαν τους 228, εκ των οποίων οι 117 γυναίκες και 111 άντρες, ανάμεσά τους 53 παιδιά κάτω των 16 χρόνων. Η μαρτυρία του απεσταλμένου του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού Eλβετού George Wehrly ο οποίος έφτασε στο Δίστομο μετά λίγες μέρες μιλάει για 600 νεκρούς στην ευρύτερη περιοχή, με πτώματα να κρέμονται ακόμα και απο δέντρα περιμετρικά του δρόμου που οδηγεί στο χωριό.
5)Μετά την αναχήρησή μας από το Δίστομο κατευθυνόμαστε προς την περιοχή ΖΕΜΕΝΟ για να χαλαρώσουμε και να φάμε σε ταβέρνα που έχει κανονίσει ο Σύλλογος και μας περιμένουν……Το μενού είναι ελεύθερο , και παραγγέλνει ο καθένας ότι θέλει, έτσι θα βρεθούμε κοντά και θα γίνουμε όλοι μια όμορφη παρέα!!!!!!!!!!!!!
6) Απόγευμα πια θα κατευθυνθούμε για την πόλη της Λιβαδειάς, και θα περπατήσουμε για να βρεθούμε σε μια περιοχή φυσικής ομορφιάς, ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΚΡΥΑΣ, ΓΙΑ ΚΑΦΈ Ή ΓΛΥΚΌ, Ή ΌΤΙ ΘΈΛΕΙ Ο ΚΑΘΈΝΑΣ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ κατά τις 8.οο μ.μ γεμάτοι όμορφες εικόνες ….περιμένοντας τη επόμενη εκδρομή που θα διοργανώσει ο Σύλλογος για εσας!!!!!!!!!!!!!!!ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!

ΤΙΜΗ / ΑΤΟΜΟ 16ΕΥΡΩ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ (ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ 3 ΕΥΡΩ), ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ!
ΚΑΦΕΔΕΣ & ΠΡΩΙΝΑ
ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΟ ΖΕΜΕΝΟ
ΕΓΚΥΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΟΥ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ!!!!!!!!!!!!ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΡΙΤΗ 29/10 ΠΕΜΠΤΗ 30/10 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/10 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΤΟΝ 3Ο ΟΡΟΦΟ!!!!!!!!ΩΡΑ 7.οομ.μ εως 9.οομ.μ!!!!!!!!!!ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ!!!!!!!!!!ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ http://www.tsanastravel.gr/