epikoinonia@epikoinonia.info

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΑΣ «Οι συμπολίτες μας μας εμπιστεύονται και το βλέπουμε αυτό μέρα με τη μέρα, γειτονιά με γειτονιά, σπίτι με σπίτι»

Η «Ε» βρήκε για μία ακόμη φορά τον Δημήτρη, έναν νέο άνθρωπο, επιστήμονα, εργαζόμενο, με συγκροτημένο πολιτικό λόγο, ο οποίος στις επερχόμενες εκλογές διεκδικεί την ψήφο μας. Έναν άνθρωπο, ο οποίος αν και έχει τη δική του συγκεκριμένη άποψη απέναντι στην τρέχουσα κατάσταση και δεν διστάζει να το εκφράζει ενίοτε με αιχμηρό τρόπο, εντούτοις μπορείς άνετα να συζητήσεις σε βάθος και είτε συμφωνήσεις είτε διαφωνήσεις μαζί του να απολαύσεις την κουβέντα. Μιλήσαμε λοιπόν μαζί του και μας άνοιξε τα χαρτιά του σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

κ. Δήμα, τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τα κοινά της πόλης μας σε αυτοδιοικητικό πλέον επίπεδο;

Θεωρώ, κ. Αρβανιτάκη, ότι όταν κάτι στη ζωή μας δεν μας ικανοποιεί, αντί να αναθεματίζουμε, πρέπει να προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην αλλαγή του. Είναι κοινή ομολογία ότι έχουμε την πλέον ανεπαρκή Δημοτική Αρχή που θα μπορούσαμε. Αυτό είναι το πρόβλημα. Η λύση είναι όλοι εμείς οι ενεργοί πολίτες, που αγανακτούμε καθημερινά με την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει η πόλη μας, να αναλάβουμε δράση. Αποφάσισα λοιπόν να κατέλθω στις επόμενες δημοτικές εκλογές με ένα συνδυασμό ο οποίος συνδυάζει την εμπειρία, με τον νεανικό ενθουσιασμό: Τον συνδυασμό “Ζωγράφου, Ώρα για Δουλειά, ενωτική δύναμη για μια ανθρώπινη πόλη” στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου, Βασίλη Θώδα.

Έχετε στο παρελθόν από τις σελίδες της εφημερίδας μας μιλήσει για μία χαμένη 5ετία σε ό,τι αφορά την πόλη μας. Εξακολουθείτε να το πιστεύετε; Δεν έγινε τίποτα θετικό τα πέντε αυτά χρόνια;

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Για ποια Δήμαρχο συζητάμε; Συζητάμε για μια κυρία η οποία το 2006 ζήτησε την ψήφο των συμπολιτών μας με τη στήριξη του τότε κραταιού ΠΑΣΟΚ. Έχασε από τον πρώτο γύρο από τον κ. Καζάκο. Το 2010 δοκίμασε την τύχη της με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε τρίτη. Στήριξε τότε τον κ .Καλλίρη και “εξαργύρωσε” το “γραμμάτιο” το 2014 όταν μετά από οχτώ χρόνια προσπαθειών κατάφερε στον πρώτο γύρο και με το “άρμα” του ΣΥΡΙΖΑ να λάβει μόλις το 21,5%. Από “σπόντα” έγινε Δήμαρχος κ. Αρβανιτάκη. Αυτή τη “σπόντα” πληρώνουμε 5 χρόνια τώρα. Ποιο ήταν το πολιτικό της βάρος το 2014; Διανοείστε εσείς Δήμαρχο με 21,5% στον πρώτο γύρο, όταν μάλιστα το κόμμα που τον υποστηρίζει… καλπάζει; Τα ερωτήματα που προκύπτουν λοιπόν μετά από την χαμένη 5ετία στο μυαλό των Δημοτών είναι τα κάτωθι:

Έχετε δει εσείς να έχει αλλάξει κάτι στην καθαριότητα της πόλης μας; Έχετε δει εσείς – που είστε και γονιός – να υπάρχουν υποδομές που να μπορούν να φιλοξενήσουν τα παιδιά του Ζωγράφου στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς; Όταν επιθυμείτε μια συναλλαγή με τον Δήμο, έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε μέσω των νέων τεχνολογιών; Οι χώροι πρασίνου και άθλησης αυξήθηκαν την τελευταία 5ετία, αναβαθμίστηκαν ή αφέθηκαν στην τύχη τους; Οι συνδημότες μας που γειτνιάζουν με την Πανεπιστημιούπολη, και όχι μόνο αυτοί, αισθάνονται ασφαλείς να κάνουν τη βόλτα τους μετά τη δύση του ηλίου;

Η πολιτική του “άρτος και θεάματα” με “αλμυρές” συναυλίες από τους φόρους των δημοτών και το “κλείσιμο” του ματιού σε “δικούς” μας ανθρώπους με απευθείας αναθέσεις και υποσχέσεις διορισμών, ανήκει σε άλλη εποχή. Αυτές τις μεθόδους η κοινωνία μας τις έχει αποδοκιμάσει, δεν προσφέρουν κάτι στο κοινωνικό σύνολο. Οι Δημότες απαιτούν λύσεις στα προβλήματά τους. Η κα Καφατσάκη δεν έλυσε σχεδόν κανένα πρόβλημα, ίσα ίσα δημιούργησε κιόλας.

Θα θέλατε συνοπτικά να μας πείτε τη δική σας πρόταση; Πώς φαντάζεστε το Ζωγράφου μετά από κάποια χρόνια εφόσον η παράταξη με την οποία κατέρχεστε ως δημοτικός σύμβουλος κερδίσει τη Διοίκηση του Δήμου;

Φαντάζομαι το 2023 τους συμπολίτες μας που θα μας έχουν στηρίξει με την ψήφο τους να αισθάνονται περήφανοι για την επιλογή τους. Μπορούμε να κάνουμε πράγματα, τα προβλήματα που περιέγραψα πιο πάνω έχουν λύσεις. Δεν ανακαλύπτουμε την… πυρίτιδα. Μπορούμε να αναβαθμίσουμε το στόλο των απορριμματοφόρων μας και μπορούμε να αυξήσουμε το προσωπικό της υπηρεσίας. Πολιτική βούληση χρειάζεται ώστε εάν κάποιος έχει προσληφθεί στην καθαριότητα, να υπηρετεί στην καθαριότητα. Όχι σε ένα γραφείο.

Φέτος έμειναν εκτός παιδικών σταθμών κοντά στα 200 παιδιά. Γνώριζε η Διοίκηση την ύπαρξη του Προεδρικού Διατάγματος που άλλαζε τις προδιαγραφές των παιδικών σταθμών αλλά δεν προχώρησε σε μια μελέτη. Αν οι τεχνικές υπηρεσίες δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν, ποιος ο λόγος να μην εμπιστευθεί την ιδιωτική πρωτοβουλία; Ποιος ο λόγος να μην μεριμνήσει για την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών που θα έμεναν εκτός, ώστε τα παιδιά να φιλοξενηθούν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς; Στο πρώτο ερώτημα φταίνε οι ιδεοληψίες τους, στο δεύτερο η κατεύθυνση που έδωσε η δική τους κυβέρνηση να υπάρχει αποθεματικό ταμείο στους Δήμους που να… “κάθεται”.

Η χρήση των νέων τεχνολογιών ώστε να διευκολύνονται οι Δημότες στις συναλλαγές τους με τον Δήμο, από εμένα το ακούτε; Δεν μπορεί να δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα εξυπηρέτησης των Δημοτών, ώστε να μην χρειάζεται να χάνουν μεροκάματα και εργατοώρες για μια αίτηση ή ένα πιστοποιητικό;

Η τοποθέτηση πυλώνων φωτισμού τύπου LED οι οποίοι θα φωτίζουν τους γειτονικούς χώρους του Δήμου μας με την Πανεπιστημιούπολη και το Πολυτεχνείο ώστε οι συμπολίτες μας να μπορούν με μεγαλύτερη ασφάλεια να κάνουν τη βόλτα τους με το κατοικίδιό τους το βράδυ, απαιτεί πολλή σκέψη για να γίνει;

Τέλος, το μετρό θα έρθει αργά ή γρήγορα στην πόλη μας. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να αξιοποιήσει αυτό το “όπλο” προς όφελος της πόλης; Ποιος θα αναλάβει να εκπονήσει ένα κυκλοφοριακό σχέδιο ώστε τα έργα που θα γίνουν στην πόλη μας να μην δυσκολέψουν τη διαβίωση των δημοτών; Αυτή η Διοίκηση; Τρομάζω και μόνο στην ιδέα.

Υπάρχουν κάποιοι που αναφερόμενοι σε εσάς και κάποιους άλλους της παράταξής σας μιλούν για άτομα του κομματικού σωλήνα που ουδεμία σχέση έχουν με την καθημερινότητα της πόλης. Τι απαντάτε σε αυτό;

Όπως είπα και στην αρχή, έχω τη διάθεση να προσφέρω και να προσπαθώ να βρω λύσεις σε προβλήματα. Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας του Ζωγράφου, επί ημερών μου εργάστηκε για την προβολή των προβλημάτων του Δήμου μας, όπως πρότεινε και λύσεις. Λύσεις τις οποίες με μεγάλη χαρά είδαμε να τις χαιρετίζει και να τις ενσωματώνει στο πρόγραμμά του ο Βασίλης Θώδας. Δεν ζούμε σε άλλο… πλανήτη κ. Αρβανιτάκη όπως κάποιοι άλλοι, οι οποίοι το 2015 ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας και ακόμη “τρέχουμε” επειδή είχαν “αυταπάτες”. Εμείς μεγαλώσαμε και μένουμε στου Ζωγράφου, αγωνιούμε για την επόμενη ημέρα και δεν θέλουμε η χαμένη 5ετία που είπαμε πιο πριν να γίνει 9ετία. Ας λένε κάποιοι ό,τι θέλουν. Οι συμπολίτες μας μας εμπιστεύονται και το βλέπουμε αυτό μέρα με τη μέρα, γειτονιά με γειτονιά, σπίτι με σπίτι.

Αν σας ρωτήσουν οι δημότες γιατί να σας ψηφίσουν τι θα τους πείτε;

Για τους ίδιους λόγους που είχα ζητήσει την ψήφο των συμφοιτητών μου στη σχολή μου στο Πολυτεχνείο. Για τον ίδιο λόγο που οι συνάδελφοί μου παλαιότερα στην εργασία μου με εξέλεξαν Πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων. Για τον ίδιο λόγο που οι ομοϊδεάτες μου με εξέλεξαν δύο φορές στη θέση του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Ζωγράφου, όπου και μας ακολούθησαν με ενθουσιασμό και πολλοί νέοι άνθρωποι. Γιατί επιθυμώ να είμαι η δική τους φωνή στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Για να εργαστώ ώστε να δώσω λύση στα κοινά μας προβλήματα. Για να μπορώ μετά από τέσσερα χρόνια διοίκησης του Δήμου μας, να τους κοιτάξω στα μάτια και να τους πω: “μαζί τα καταφέραμε”.

 715 total views,  12 views today