epikoinonia@epikoinonia.info

Συνέντευξη: ΤΙΝΑ ΚΑΦΑΤΣΑΚΗ «Κάναμε τα λόγια ΕΡΓΑ»

«Διεκδικώ τη δεύτερη θητεία έχοντας πιστεύω αποδείξει την εργατικότητα, την εντιμότητα και την αξιοπιστία μου και από την θέση της Δημάρχου»

Κα Καφατσάκη ολοκληρώνετε αισίως την πρώτη σας 5ετια ως Δήμαρχος Ζωγράφου. Ποια θεωρείτε ως τα 5 σημαντικότερα έργα της Διοίκησής σας;

Υλοποιήσαμε πολλά  σημαντικά έργα υποδομών και αναπτύξαμε ουσιαστικές παρεμβάσεις στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, παρά την ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω μνημονίων, οικονομική συγκυρία στη χώρα, τα μεγάλα και διαχρονικά άλυτα προβλήματα και τον υποστελεχωμένο μηχανισμό του Δήμου μας.  Αναφέρω χαρακτηριστικά:  

  • Το άνοιγμα της βίλας Ζωγράφου, την ανακαίνισή της και τη λειτουργεία της ως κέντρου πολιτισμού και πάρκου. Πετύχαμε η βίλα Ζωγράφου με τον 9,5 στρεμμάτων περίβολο της, να αποτελεί πλέον ιδιοκτησία του δήμου, για  να μπορέσουμε να ενοποιήσουμε  τη βίλα, το πάρκο Ειρήνης, το δημοτικό θέατρο με την πλατεία Αλεξανδρή (πρώην Γαρδένια), ώστε να αποκτήσει επιτέλους η πόλη μας κέντρο και ένα μεγάλο πνεύμονα πρασίνου που έχει τόσο ανάγκη. Ταυτόχρονα η αγορά του κτιρίου Ποταμίτη και η εξασφάλιση 2 εκ. από το ΕΣΠΑ για την αξιοποίησή του μαζί με το μεγάλο απέναντι οικόπεδο θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ευρύτερη περιοχής της εισόδου της πόλης μας
  • Την ανάπλαση και πιστοποίηση των παλιών παιδικών χαρών και τη δημιουργία 3 νέων στο δήμο μας, καθώς και νέων δημόσιων χώρων και πάρκων όπως η πλ.Ανοιξη
  • Την ανακαίνιση των αθλητικών υποδομών. Του κολυμβητηρίου, του κλειστού γυμναστηρίου Α. Φώτσης, του κλειστού γηπέδου στην Ωρίωνος , του γηπέδου Γρ. Λαμπράκη και των γηπέδων 5Χ5 στο Γουδί. Ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί για την ανακατασκευή του Σ.Πέτρουλας και του κλειστού γηπέδου στο Γουδή.
  • Την εισαγωγή φωτισμού LED και την αντικατάσταση όλων των παλαιών μικρών φωτιστικών, καθώς και την αγορά λεωφορείων και μηχανημάτων για την αναβάθμιση της συγκοινωνίας και τη βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας.
  • Την ανάπτυξη πολιτιστικής ζωής στη πόλη με την δημιουργία θεσμών και δράσεωνπου αγκαλιάστηκαν από τους κατοίκους και είχαν απήχηση σε όλη την Αθήνα.

 

Πού εκτιμάτε ότι ως Διοίκηση υστερήσατε τα 5 αυτά χρόνια;

Προφανώς δεν υπήρξαμε αλάνθαστοι, δεν ισχυριζόμαστε ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα της πόλης και των κατοίκων της. Θεωρώ ότι δεν αντιμετωπίσαμε γρήγορα (οι διαγωνισμοί διαρκούν 2 χρόνια) τα θέματα της αντικατάστασης του γερασμένου μηχανολογικού εξοπλισμού της καθαριότητας με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού, ώστε να έχουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην καθαριότητα τομέων της πόλης μας.

Υπάρχει βελτίωση το τελευταίο διάστημα καθώς ενισχύθηκε ο στόλος και ο εξοπλισμός του Δήμου με την παραλαβή νέων απορριμματοφόρων, σάρωθρων και άλλων μηχανημάτων. Διαπιστώσαμε ήδη την ικανοποίηση των συμπολιτών μας, με την τοποθέτηση των πρώτων υπόγειων κάδων στην πόλη μας σε 12 σημεία, ενώ άμεσα θα τοποθετηθούν σε άλλα 40 κεντρικά σημεία.

Περιμένουμε την  ολοκλήρωση του διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη μονίμων εργαζομένων στην καθαριότητα, ώστε να ενισχυθεί  το υπάρχον προσωπικό μας για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις.

 

Πιστεύετε ότι το γενικότερο πολιτικό κλίμα, που δεν είναι και ιδιαίτερα ευνοϊκό για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα δυσκολέψει τη θέση σας ενόψει των εκλογών του Μαΐου;

Την κυβέρνηση θα την κρίνουν οι πολίτες στις βουλευτικές εκλογές.

Στις δημοτικές εκλογές θεωρώ ότι οι συμπολίτες μας καλούνται   να ψηφίσουν ανθρώπους που ενδιαφέρονται και μπορούν να κάνουν την πόλη μας καλύτερη. Ανθρώπους που προτάσσουν το έργο τους και όχι την κομματική τους ταυτότητα, που προτάσσουν το όραμα τους και το ενδιαφέρον τους για το Δήμο και το δημόσιο συμφέρον, ανθρώπους που θέλουν να παράξουν έργο.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην τοπική κοινωνία,  δεν έχουν θέση μικροκομματισμοί, αναχρονιστικές αντιλήψεις και περιχαρακώσεις.

Αυτή μου την πεποίθηση,  την έχω εκφράσει πολλές φορές δημόσια. Αυτό φαίνεται και από την ταυτότητά της παράταξης μας, που δεν περιλαμβάνει μόνο πολίτες-μέλη ή οπαδούς του Σύριζα,  περιλαμβάνει ενεργούς, έντιμους πολίτες που ανήκουν στον  δημοκρατικό  και προοδευτικό  χώρο.

Ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην πόλη, δραστηριοποιούνται σε συλλόγους γονέων, στηρίζουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και είναι αποφασισμένοι να συμβάλλουν και να συνεχίσουν την προσπάθεια μας.

Άλλωστε με αυτές τις απόψεις ξεκίνησα και τη συμμετοχή μου στα δημοτικά πράγματα, συνεργαζόμενη πάντα με ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις, με την κ. Σακελλαρίδου και στη συνέχεια με τον κ. Αλεξανδρή και  έτσι πορεύομαι και σήμερα.   

Όπως διαμορφώνεται το τοπίο των παρατάξεων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 26ης Μαΐου, θεωρείτε ότι  υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με κάποια ή κάποιες από αυτές; Γιατί όπως γίνεται σαφές από το νέο νόμο του Κλεισθένη οι μετεκλογικές συνεργασίες είναι μονόδρομος.

Πιστεύω στις συγκλίσεις και στις συνεργασίες και νομίζω ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση για να παίξει ένα δυναμικό ρόλο και χαρακτήρα θα πρέπει να κινείται με αυτό τον τρόπο. Η παράταξή μας έχει επιδείξει και στο παρελθόν  πνεύμα και διάθεση συνεργασίας με ανθρώπους δημοκρατικούς προοδευτικούς  που μοιράζονται την ίδια αγάπη και μέριμνα για την πόλη μας, με ανθρώπους έτοιμους να δουλέψουν έντιμα και αποτελεσματικά για τον Δήμο μας πάνω σε ένα κοινό ελάχιστο πρόγραμμα στόχων.

Σε λιγότερο από δύο μήνες θα ανοίξουν οι αιτήσεις για τους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Τι περιμένουμε για φέτος; Έχουν ληφθεί μέτρα βελτίωσης της κατάστασης ή θα έχουμε εκ νέου σχεδόν 300 παιδιά εκτός δομών στην πρώτη φάση;

Φέτος καταφέραμε να φιλοξενήσουμε στις υπάρχουσες δομές του Δήμου,  το 80% των παιδιών. Έχουμε υποχρέωση να αντιμετωπίσουμε το θέμα των υποδομών στο Δήμο μας, για αυτό και έχουμε προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες και λύσεις.

Όπως ήδη γνωρίζετε, δημιουργήσαμε νέα τμήματα στους σταθμούς της Κρίνων και της Κρατερού  και ολοκληρώσαμε τις ανακαινίσεις σε Αγ. Λαύρας, Μαρκάνδας, Νίνου και Κρίνων. Άμεσα θα μεταφερθεί η δημοτική βιβλιοθήκη από την οδό Κρίνων σε κεντρικό σημείο της πόλης μας και στο χώρο αυτό θα δημιουργηθούν νέοι χώροι για τα παιδιά.

Το καλοκαίρι έχουν δρομολογηθεί να γίνουν εργασίες σε δημοτικά κτίρια ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις για βρέφη όπου έχουμε σήμερα τις μεγαλύτερες ελλείψεις.

Προχωρά επίσης ο διαγωνισμός από την Περιφέρεια Αττικής για τη δημιουργία του βιοκλιματικού παιδικού σταθμού στην οδό Γαλήνης ενώ  προχωράμε σε διαγωνισμό και για ένα νέο σύγχρονο σταθμό  σε οικόπεδο του Δήμου, στην οδό Φιλονόης και Ηρ. Πολυτεχνείου. 

Ταυτόχρονα περιμένουμε από την ΚΤΥΠ αε την δημιουργία συγκροτήματος νηπιαγωγείων στο οικόπεδο Μακρυγιάννη&Γρ. Αυξεντίου καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες μελέτες.

Δυστυχώς στην πυκνοδομημένη πόλη μας δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια να βρεθούν χώροι κατάλληλοι για να ενοικιαστούν παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις ενδιαφέροντος, για αυτό και αξιοποιούμε οικοπέδατου  Δήμου μας, προκειμένου να χτιστούν νέα κτίρια. Αυτό όπως γνωρίζετε απαιτεί χρόνο.

Έχετε κατηγορηθεί από πολιτικούς αντιπάλους και επικριτές ως απούσα Δημοτική αρχή. Ότι τα μόνα έργα που υλοποιήσατε έχουν μελετηθεί και χρηματοδοτηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Τι απαντάτε;

Μάλλον δεν ζουν στου Ζωγράφου! Δεν μπορούν να «αναμετρηθούν» με τον απολογισμό μας και καταφεύγουν στις παλιές γνωστές ταχτικές, μηδενίζουμε το έργο που έχει υλοποιηθεί για να μην μιλήσουμε για την ουσία Τι συγκεκριμένο προτείνουν ?

Ο κ. Αγγελόπουλος για παράδειγμα στα περισσότερα δημοτικά συμβούλια στην αρχή βγάζει ένα λόγο που τον βιντεοσκοπεί για το facebook και στην συνέχεια όταν συζητούνται τα σημαντικά θέματα του Δήμου αποχωρεί ! Μέχρι εκεί εξαντλείται η συμμετοχή του στην επίλυση των προβλημάτων!

Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου δεσμευτήκαμε απέναντι στους συμπολίτες μας, να υλοποιήσουμε το  πρόγραμμά μας. Για το σκοπό αυτό, δουλέψαμε αθόρυβα, αποτελεσματικά, με διαφάνεια και εντιμότητα. Πριν λίγο καιρό, παρουσιάσαμε τον απολογισμό μας, με πολύ περηφάνια καθώς καταφέραμε να υλοποιήσουμε σχεδόν στο σύνολο  του, το πρόγραμμά μας. 

Είμαστε χαρούμενοι που οι πολίτες αυτής της πόλης αναγνωρίζουν ότι κάναμε τα λόγια έργα, ανταποκρινόμενοι στην εμπιστοσύνη που μας έδειξαν, χωρίς κούφιες υποσχέσεις πολλά λόγια και πολιτικαντισμούς παλαιών εποχών

Κλείνοντας θα ήθελα συνοπτικά να απαντήσετε στην ερώτηση που όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να απαντήσουν: γιατί να ψηφίσει κάποιος Τίνα Καφατσάκη και το «Μαζί για την πόλη μας»;

 Διεκδικώ τη δεύτερη θητεία έχοντας πιστεύω αποδείξειτην εργατικότητα, την εντιμότητα και την αξιοπιστία μου και από την θέση της Δημάρχου

Γιατί, σαν Δήμαρχος και γυναίκα, έχω μια ουσιαστική πολύπλευρη αντίληψη για την καθημερινότητα της πόλης και μια ρεαλιστική άποψη για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που έχει ανάγκη αυτή η πόλη, μιλώ για τις ανάγκες των πολλών.Ταυτόχρονα το ΜΑΖΙ διαθέτει ΟΜΑΔΑ, ομάδα ικανών στελεχών που δούλεψε συντονισμένα και δουλεύει ώστε ολοκληρώσουμε το σημαντικό έργο που ξεκινήσαμε, με στόχο την αναβάθμιση της πόλης μας και της ζωής μας.

Με την εμπειρία της διοίκησης έχουμε σχεδιάσει και ήδη παρουσιάσαμε 12 συγκεκριμένους στόχους για το αύριο της πόλης

Για να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει. Η ενοποίηση της βίλας Ζωγράφου με την πλατεία Γαρδένιας ώστε η πόλη μας να αποκτήσει επιτέλους κεντρικό πάρκο στην καρδιά της, η αξιοποίηση του κτιρίου Ποταμίτη για την ανάδειξη της εισόδου της πόλης, η κυκλοφοριακή οργάνωση, η ενεργειακή αναβάθμιση, η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, η δημιουργία του  μητροπολιτικού πάρκου Γουδί – Ιλισίων, των 17 στρεμμάτων στο Νέο Τέρμα.

Για να συνεχίσει η πόλη μας να έχει πολιτιστική ταυτότητα και ζωή, ευρύ και αποτελεσματικό δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών και δομών, ασφαλή και ελκυστικά σχολεία, χρηστή και διαφανή διοίκηση. 

 804 total views,  6 views today