epikoinonia@epikoinonia.info

Συνέντευξη: ΑΓΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

og oszenia singli warszawa Ο Άγης Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Ζωγράφου σε αποκλειστική συνέντευξή του στην “Ε” τον περασμένο Μάρτιο. Τώρα, εφτά μήνες πριν τις εκλογές μιλάει για την παράταξη που σύντομα θα ανακοινωθεί, ενώ αναφέρεται στη Διοίκηση Καφατσάκη, τα προβλήματά που ταλανίζουν την πόλη μας.

http://www.manurodriguez.com/2008/01/14/ele-se-despereza/  

kik para conocer gente Συνέντευξη στον Ανδρέα Αρβανιτάκη

dirty gay sex  

κ. Παπακωνσταντίνου, πρώτα στην εφημερίδα μας είχατε δηλώσει ότι θα είστε υποψήφιος Δήμαρχος Ζωγράφου στις εκλογές του 2019. Τι μπορείτε να μας πείτε για την παράταξη που ετοιμάζετε, για το χαρακτήρα και την ανθρωπογεωγραφία της;

Παράταξη  πολυσυλλεκτική, ανοιχτή σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας, χωρίς κομματικές προμετωπίδες , όπου στον πυρήνα της  θα ενθυλακώνονται οι αξίες του δημοκρατικού διαλόγου, της ισοτιμίας και της συλλογικότητας.

Δεν έχουμε την πρόθεση να επιβάλλουμε εξαιρέσεις παρά μόνο σε μία περίπτωση. Δεν αποδεχόμαστε τη συμμετοχή, δεν συνεργαζόμαστε με τους θιασώτες του αυταρχισμού, με όσους τελικά αμφισβητούν τις αρχές στις οποίες προαναφέρθηκα.

Στην παράταξή μας θα συμπορευτούν οι νέοι με τους μεγαλύτερους σε ηλικία, θα συνδυάσουμε τη νεανική δυναμική  και ευρηματικότητα με την εμπειρία της παλιότερης γενιάς. Άνθρωποι από όλους σχεδόν τους επαγγελματικούς χώρους, στελέχη της αγοράς και επιστήμονες θα πλαισιώσουν την παράταξη δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους στην κοινή υπόθεση. Την ανάπτυξη της πόλης και τον απεγκλωβισμό της από τη μιζέρια και το γκρίζο.

 

Τις τελευταίες ημέρες ακούμε για παραχώρηση νοσοκομείων, σχολείων κλπ σε άλλες περιοχές της χώρας μας στο λεγόμενο Υπερταμείο. Στο δήμο Ζωγράφου τι ακριβώς γίνεται; Έχουμε κι εδώ τέτοιες παραχωρήσεις;

Στο δημοτικό συμβούλιο στις 27 Σεπτεμβρίου 2018 ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Γρίβας έθεσε αυτήν ακριβώς την ερώτηση στην κ. Καφατσάκη. Απάντηση δεν έλαβε ο κ. Γρίβας, μόνο υπόσχεση ότι θα ρωτήσει (η δήμαρχος) αυτούς που ασχολούνται με το θέμα και θα του απαντήσει.

Στις 19 Ιουνίου 2018 κυκλοφόρησε ΦΕΚ στο οποίο διαβάζουμε ότι ο υπουργός Οικονομικών εξουσιοδοτήθηκε να προβεί σε κάθε αναγκαία πράξη προς μεταβίβαση στην ανώνυμη εταιρεία Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.) 10.119 ακινήτων κυριότητας ελληνικού δημοσίου. Τα ακίνητα αυτά αναφέρονται με τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (Κ.Α.Ε.Κ.). Είναι το γνωστό θέμα του Υπερταμείου όπως το αναφέρατε και είναι γνωστότερο σε όλους με αυτή τη λέξη.

Η δήμαρχος υποχρεούτο να γνωρίζει την απάντηση στην ερώτηση του κ. Γρίβα για δύο λόγους. Πρώτον, το ΦΕΚ κυκλοφόρησε πριν 3,5 μήνες. Οπότε είναι αδιανόητο και απαράδεκτο να μην έχει φροντίσει ήδη να έχει ενημερωθεί ποια ακίνητα εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Ζωγράφου είναι ενταγμένα να μεταβιβασθούν στην Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε.

Δεύτερον, οι υπηρεσίες του δήμου που έχουν στον τομέα ευθύνης τους το θέμα της ακίνητης περιουσίας του δήμου γνωρίζουν τους Κ.Α.Ε.Κ. των ακινήτων που το ελληνικό δημόσιο θεωρεί ότι του ανήκουν και είναι εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Ζωγράφου. Αρκούσε μία απλή διασταύρωση των στοιχείων για να γνωρίζει η κ. Καφατσάκη την απάντηση στην ερώτηση του κ. Γρίβα. Ούτε αυτό όμως δεν έκαναν οι διοικούντες το δήμο.

Ερωτώ  λοιπόν τη δήμαρχο κ. Καφατσάκη – κι ελπίζω να διαψευσθώ – εάν τα παρακάτω ακίνητα είναι μεταξύ αυτών που έχουν μεταβιβασθεί στην Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε.

  • παιδική χαρά στις οδούς Παπανδρέου-Ηγήμονος-Ευδήλου,
  • μουσείο Μαρίκας Κοτοπούλη,
  • γήπεδο Σωτήρη Πέτρουλα,
  • παιδική χαρά στις οδούς Καμπυλαυκά-Αγίας Ελένης-Καζαντζάκη,
  • 3ο και 9ο Δημοτικά σχολεία και 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο στην οδό Κρίνων 26-28,
  • 5ο Λύκειο στο Γουδή δίπλα στο στρατόπεδο Ζορμπά.

 

Ως άνθρωπος της αυτοδιοίκησης και πλέον υποψήφιος δήμαρχος, ποια θεωρείτε ότι είναι τα βασικότερα προβλήματα της πόλης;

Πριν απαντήσω στο ερώτημά σας κ. Αρβανιτάκη, θεωρώ ότι καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι η διοίκηση του αειμνήστου δημάρχου Ζωγράφου Κωνσταντίνου Καλλίρη ήταν στο τιμόνι του δήμου Ζωγράφου 44 μήνες – ούτε καν 4 χρόνια – όταν αυτή τη στιγμή η διοίκηση Καφατσάκη διανύει τον 50ο μήνα διοίκησης επί συνόλου 60. Μία  θητεία μεγαλύτερη σε διάρκεια κατά 36% σε σχέση με τη δική μας. Βλέπετε ότι ακόμα και τα χρονικά διαστήματα είναι ασύγκριτα υπέρ της σημερινής δημάρχου.

Έχω αναφερθεί πολλές φορές κ. Αρβανιτάκη στα βασικότερα προβλήματα της πόλης. Καθαριότητα απ’ το κακό στο χειρότερο, ανύπαρκτη φροντίδα πρασίνου, αθλητικοί χώροι που στην καλύτερη περίπτωση υποσυντηρούνται κάποιες εγκαταστάσεις, κατάσταση οδοστρωμάτων & πεζοδρομίων που σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να κάνεις σλάλομ είτε ως πεζός είτε ως οδηγός, ανύπαρκτη αξιοποίηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας, καμμία απολύτως πρόοδος στο θέμα του μεγάλου όντως κυκλοφοριακού προβλήματος, όπως κι αυτού της στάθμευσης, αδυναμία σχεδιασμού και υλοποίησης έργων πλην αυτών που εκτελούν όλοι οι δήμοι πανελληνίως.

Μία δημοτική διοίκηση δεν πρέπει να υπερηφανεύεται, ούτε να θεωρεί ως κατόρθωμα όταν πράττει τα αυτονόητα.

Αυτό που ξεχωρίζει ένα δήμαρχο από τους περισσότερους συναδέλφους του και του δίνει μια ξεχωριστή θέση στην αυτοδιοικητική ιστορία της πόλης του είναι η ικανότητά του να συλλάβει, σχεδιάσει, δρομολογήσει κι αν προλάβει να υλοποίησει έργα τα οποία αποτελούν μέρος ενός νέου οράματος που έχει για την πόλη του.

Βλέπετε εσείς η σημερινή διοίκηση Καφατσάκη να έχει να επιδείξει έστω ένα τέτοιο έργο; Κι όταν λέω έργο δεν περιορίζομαι στον αυστηρό ορισμό της λέξης, αλλά εννοώ και δημιουργία νέων σύγχρονων δομών και υπηρεσιών σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του δήμου Ζωγράφου.

 

 

κ. Παπακωνσταντίνου σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα για την είσοδο στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης μας 301 παιδιά έμειναν εκτός δομών. Εκατοντάδες οικογένειες βλέπουν ένα ακόμα άγχος να προστίθεται στην ήδη δύσκολη καθημερινότητά τους. Πιστεύετε ότι μπορούσε να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση; Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Η δήμαρχος Ζωγράφου ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι τελικά 191 παιδιά μένουν οριστικά εκτός παιδικών σταθμών.

Τόσο η ίδια όσο και η παράταξή της γνώριζαν ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, κάθε χρόνο στος παιδικούς & βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας, τα αιτήματα από τους γονείς για φιλοξενία των παιδιών τους αυξάνονται εντυπωσιακά.

Όταν γνωρίζεις από την πρώτη ημέρα που αναλαμβάνεις τα καθήκοντά σου ποια είναι η βασικότερη αιτία του προβλήματος, προλαβαίνεις τα γεγονότα, πράττεις ανάλογα και δεν περιμένεις τυπολατρικά την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για να δεις τι θα κάνεις. Αυτό σημαίνει να είσαι δήμαρχος, αυτό σημαίνει να είσαι επικεφαλής μεγάλου οργανισμού, αυτά τα προσόντα προαπαιτούνται να διαθέτεις.

Η διοίκηση Καφατσάκη στην προσπάθειά της ν’ αποποιηθεί των ευθυνών της, ακολουθώντας την κλασική & μόνιμη πλέον τακτική του κόμματος που ανήκει, του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε να επιρρίψει όλες τις ευθύνες στις προηγούμενες διοικήσεις.

Αυτό όμως που δεν ανέφερε η δήμαρχος, όπως και οι συνεργάτες της, ήταν ότι οι συνθήκες – και κυρίως οι οικονομικές – οι οποίες επικρατούσαν στο δήμο Ζωγράφου από τον Ιανουάριο του 2011 που ανέλαβε η διοίκηση του αειμνήστου Κώστα Καλλίρη ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ την παραμικρή σχέση με αυτές που ίσχυαν όταν παρέλαβε τη διοίκηση του δήμου η κ. Καφατσάκη το Σεπτέμβριο του 2014, πολλώ μάλλον με αυτές που υπάρχουν σήμερα.

Όταν η διοίκηση Καλλίρη τον Ιανουάριο 2011 κληρονόμησε από τη διοίκηση του κ. Καζάκου χρέη κι υποχρεώσεις προς τρίτους περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, όταν παρέδωσε στην κ. Καφατσάκη το Σεπτέμβριο του 2014 πλεόνασμα περίπου 11,5 εκατομμύρια ευρώ – δηλαδή, ένα νοικοκύρεμα συνολικού ποσού 21,5 εκατομμυρίων ευρώ και σήμερα τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου ξεπερνούν τα 18,5 εκατομμύρια ευρώ, το να ισχυρίζεται η διοίκηση Καφατσάκη ότι καθυστερούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες από την Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή του Παιδικού σταθμού στην οδό Γαλήνης, αποτελεί εμπαιγμό της νοημοσύνης μας και ιδιαίτερα των γονέων και κηδεμόνων των μικρών παιδιών.

Όταν ξεχειλίζεις από εκατομμύρια ευρώ, δεν παρακαλάς, δεν περιμένεις την κ. Δούρου ή τους γραφειοκράτες της Περιφέρειας Αττικής για ν’ αποφασίσουν πότε θα ασχοληθούν μ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα.

 

Ο αυτοδιοικητικός χώρος που με επικεφαλής τον αείμνηστο Δήμαρχο Ζωγράφου Κώστα Καλλίρη κατέκτησε τη νίκη στις δημοτικές εκλογές του 2010, υπέστη βαθύ ρήγμα από τη διάσπαση του 2014. Εκτιμάτε πως είστε σε θέση να κλείσετε αυτά τα ρήγματα και να συγκεντρώσετε το σύνολο των δυνάμεων του χώρου στην παράταξή σας;

Η εμπειρία του 2014 ήταν επώδυνη. Κόστισε πολιτικά, κοινωνικά και ανθρώπινα. Σαφώς μετρήσαμε πληγές, σαφώς το αποτέλεσμα είχε αρνητικό πρόσημο. Πιστεύω ότι όλοι και όλες πήραμε το μήνυμα. Είναι ένα μήνυμα ενότητας και συλλογικής προσπάθειας. Το βλέπω, το ακούω καθημερινά. Χρειάζεται υπέρβαση και απεμπλοκή από καταστάσεις που ανήκουν στο παρελθόν. Η ενότητα δεν μπορεί να είναι ένα ιδιοκατασκεύασμα κάποιων επίδοξων σωτήρων αλλά αποτελεί αίτημα των ίδιων των πολιτών. Και εγώ και οι συνεργάτες μου αφουγκραζόμαστε μόνο τους πολίτες. Το λένε, το ζητούν. Είμαι λοιπόν αισιόδοξος. Κάθε καλοπροαίρετος πολίτης που θέλει να υπηρετήσει την πόλη το καταλαβαίνει. Θα συναντηθούμε.

 

 

Πότε να αναμένουμε τα αποκαλυπτήρια της νέας παράταξης;

Η ανακοίνωση της παράταξής μας θα γίνει πολύ σύντομα κ. Αρβανιτάκη. Θα μου επιτρέψετε όμως να σας πω  ότι η λέξη αποκαλυπτήρια δεν είναι η πιο κατάλληλη, καθότι η στελέχωση αφορά ανθρώπους γνωστούς στην κοινωνία του Ζωγράφου για τη δράση και το έργο τους.

Η στελέχωση μίας παράταξης είναι μία ζωντανή διαδικασία, μία συνεχής προσπάθεια, μία αμφίδρομη επικοινωνία ανθρώπων, ενίοτε διαφορετικών αυτοδιοικητικών καταβολών. Μία πράξη, της οποίας έχουν προηγηθεί άλλες ισοδύναμης σημασίας και σπουδαιότητας.

Προφανώς για λόγους ουσίας αλλά κι επικοινωνίας η επίσημη ανακοίνωση μιας παράταξης έχει την ιδιαίτερη σημασία της, από μόνη της όμως ως γεγονός δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα, ούτε να εξασφαλίσει την επιτυχία. Οι επικοινωνιακές φιέστες, η παρουσίαση νέας παράταξης με μοναδική έγνοια των συντελεστών αυτής του αριθμού των ανθρώπων που θα την παρακολουθήσουν ή των likes που θα συλλέξει στο Facebook, δεν αποτελούν κατ’ ελάχιστον κριτήρια αποδοχής, πολλώ μάλλον πρόταση επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων της πόλης.

Εμείς κ. Αρβανιτάκη θ’ ακολουθήσουμε μία εντελώς διαφορετική πορεία, τρόπους προβολής κι επικοινωνίας με τους κατοίκους της πόλης μας στο δρόμο προς τις εκλογές. Τα κλασικά εργαλεία που παραδοσιακά ακολουθούνται δεν τα υποτιμούμε, από μόνα τους όμως δεν ανταποκρίνονται στη σύγχρονη εποχή. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, θα σας αναφέρω ένα απλό παράδειγμα. Ο προγραμματικός μας λόγος, αυτό που ονομάζουμε πρόγραμμα του συνδυασμού, δεν θα είναι ένα πολυσέλιδο κείμενο όπου θα περιγράφονται αορίστως κι ατεκμηρίωτα τι θα κάνουμε, γνωρίζοντας εκ προοιμίου ότι δεν θα υλοποιηθεί. Λόγια μετρημένα όσον αφορά το σχεδιασμό, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, την κοστολόγηση κι όσο το δυνατόν πιο κωδικοποιημένα.

Ο προγραμματικός λόγος ενός συνδυασμού πρέπει να είναι Σπαρτιατικός. Να φοβάστε τους υποψηφίους με τα πολλά τα λόγια και τις υποσχέσεις. Αυτοί δεν θα πράξουν τίποτα.

Τα υπόλοιπα θα τα δείτε.

 4,428 total views,  3 views today