epikoinonia@epikoinonia.info

ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ | ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

Σε κατάληψη του χώρου εργασίας και επίσχεση προχώρησαν οι εργαζόμενοι του Δήμου στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου, Κοιμητηρίου(ταφές, εκταφές) και μερίδα των Τεχνικών Υπηρεσιών. Πρόκειται για τις υπηρεσίες των οποίων οι εργαζόμενοι χρειάζονται για τη δουλειά τους, σύμφωνα και με την κείμενη νομοθεσία Μέσα Ατομικής Προστασίας (γάντια, γιλέκα, μάσκες κλπ) και τα οποία ακόμα δεν έχει προμηθευτεί ο Δήμος. Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων, η οποία πάρθηκε κατά πλειοψηφία, οι εργαζόμενοι των ως άνω υπηρεσιών αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή θα προσέλθουν στην εργασία τους, θα χτυπήσουν κάρτα και θα παραμείνουν στο χώρο χωρίς να εργαστούν τελώντας υπό κατάληψη. Το Σάββατο και την Κυριακή θα προχωρήσουν σε αποχή, ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση για να αποφασιστεί η περαιτέρω δράση τους.

 

Το ιστορικό

Μιλώντας με την πρόεδρο του Συλλόγου, Σταματία Τσουμέα, η οποία μειοψήφησε στην παραπάνω απόφαση, μας ενημέρωσε πως η αρχική ομόφωνη απόφαση του ΔΣ σε συνεδρίασή του τις προηγούμενες ημέρες, προέβλεπε την πραγματοποίηση κατάληψης σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου από τις 3:00 το ξημέρωμα, στη συνέχεια την πραγματοποίηση πορείας μέχρι το δημαρχείο και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο δημάρχου. Θα ακολουθούσε συνάντηση με τη Διοίκηση του Δήμου αναφορικά με το θέμα των ΜΑΠ. Ωστόσο, σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την κα Τσουμέα προτάθηκε από άλλο μέλος του ΔΣ να μην υπάρξει συνάντηση με τη Διοίκηση καθότι ο διάλογος μαζί της έχει εξαντληθεί και αντίθετα να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες καταλήψεις. Εν τέλει συγκεντρώθηκαν υπογραφές από άλλους εργαζόμενους που συμφωνούσαν με τη νέα πρόταση, πραγματοποιήθηκε έκτακτο ΔΣ όπου στην ψηφοφορία επικράτησε η άποψη των καταλήψεων, παρά τις ενστάσεις της προέδρου κας Τσουμέα και των περισσότερων μελών της παράταξής της καθώς και της παράταξης Συνδικαλιστική Ανατροπή του Νίκου Ανδριόπουλου. Οι υπέρμαχοι της νέας άποψης μας επεσήμαναν μιλώντας στην «Ε» πως η πρόταση προερχόταν από τους εργαζόμενους οι οποίοι την κατέθεσαν μαζί με 74 υπογραφές. Τόνισαν επίσης, πως δεν θεωρούν πως έχει κάποιο νόημα ο περαιτέρω διάλογος με τη Διοίκηση καθώς ακούν διαρκώς τα ίδια πράγματα περί αγαθών προθέσεων που προσκρούουν στο «τέρας της γραφειοκρατίας». Τη νέα άποψη υπερψήφισαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πλην της Συνδικαλιστικής Ανατροπής του Νίκου Ανδριόπουλου, ο οποίος διαφώνησε. Υπέρ τάχθηκαν επίσης, το ανεξάρτητο μέλος του ΔΣ Στέλιος Φιλίππου και το μέλος της παράταξης της πλειοψηφίας Ιωάννα Μαντζώρου, με το σκεπτικό, όπως είπε η ίδια, ότι οι εργαζόμενοι στο σύνολό τους δήλωσαν την συμφωνία τους με αυτή την πρόταση.

 

Από την πλευρά της Διοίκησης μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη απάντηση στα νέα δεδομένα, σύμφωνα όμως με πληροφορίες η μεγάλη καθυστέρηση στην προμήθεια των ΜΑΠ, σχεδόν δύο και πλέον χρόνια, οφείλεται στη γραφειοκρατία που περιλαμβάνει ένας διεθνής διαγωνισμός, με τις διαδικασίες ωστόσο να έχουν προχωρήσει και να υλοποιηθεί η προμήθεια το αμέσως επόμενο διάστημα. Στο μεταξύ, επισημαίνουν κύκλοι της Διοίκησης, είχε γίνει με χρήματα από την τσέπη τους προμήθεια κάποιων ειδών, τα οποία όμως οι εργαζόμενοι μας τόνισαν πως ήταν ακατάλληλα για την εργασία τους.

 

Συμπερασματικά, λοιπόν, μέχρι τη Δευτέρα η μόνη αποκομιδή σκουπιδιών που θα γίνει θα αφορά τις λαϊκές αγορές, ενώ σε περίπτωση που τη Δευτέρα αποφασιστεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα υπάρξει μέριμνα και για την αποκομιδή έξω από σχολεία και νοσοκομεία μόνο.

 

Ακολουθεί η απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου:

 

«

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

(ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ)

ΕΔΡΑ: Αγ. Νικολάου 49 & Κουσίδου (Δημοτικό Γκαράζ)

Τηλέφωνο & FAX : 210-7757514

email:sylergadz@gmail.com

                                                                              Ζωγράφου 25/1/2017:                  

ΑΠ 11/2017  

                                                      

         ΠΡΟΣ

  1. Δήμαρχο Ζωγράφου.
  2. Γεν. Γραμματέα.
  3. Αντιδημάρχους Δ. Ζωγράφου.
  4. Προϊστάμενους Δ/νσεων, Τμημάτων

&  Αυτοτελών Γραφείων

  1. Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού
  2. Νομικά Πρόσωπα του Δήμου
  3. ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

                                                  

ΘΕΜΑ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΜΑΠ

Το Δ.Σ .του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ζωγράφου στην συνεδρίασή του στις 25/1/2017 , ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.42πμ,   σε έκτακτη συνεδρίαση,  έβαλε  σε ψηφοφορία τη ν  απόφαση που πάρθηκε από τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα, στο Πράσινο, στις Τεχνικές Υπηρεσίες, στη Μεταφόρτωση και στο Δημοτικού Κοιμητηρίου και την οποία προσυπέγραψαν 74 εργαζόμενοι στους παραπάνω χώρους και σύμφωνα με  αυτή αποφασίζεται κατάληψη χώρους εργασίας τους από το πρωί στις 3.00πμ μέχρι το τέλος του ωραρίου τους με την παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ζωγράφου μετά από διαλογική συζήτηση  και αφού ανέλυσαν όλοι τις θέσεις τους,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ  ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΑ:  Ιωάννα Μαντζώρου,  Λάμπρο Γιακουμή, Κώστα Χαιρεκάκη,  Χρήστο Αναστασόπουλο, Έλσα Σταμέλου, Ειρήνη Πυλαρινού,  Στέλιο  Φιλίππου.

Μειοψήφησαν οι: Νίκος Ανδριόπουλος, Νίκος  Βρούβας,  Δημήτρης Γλάστρας , Σταματία Τσουμέα, Σεραϊνα Αθανασίου,  Ειρήνη Σταυρακάκη, με το σκεπτικό οτι τι έπρεπε να ακολουθηθούν  άλλες  διαδικασίες, όπως αποφάσισε το  ΔΣ.

Την Τετάρτη 28/1/2017 και ώρα 3.00πμ την  κατάληψη  του χώρο υ Καθαριότητας – Πρασίνου –Τεχνικών Υπηρεσιών –Κοιμητηρίου  προκειμένου να διεκδικήσει τα ΜΑΠ  ( Μέσα Ατομικής Προστασίας ) των εργαζομένων στις παραπάνω υπηρεσίες .

Για το Δ.Σ.

             Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   H ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                                                                                      

             ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΤΣΟΥΜΕΑ                                                  ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΣΤΑΜΕΛΟΥ

 681 total views,  6 views today