epikoinonia@epikoinonia.info

Και το όνομα αυτής «Ζωγράφου Ώρα για δουλειά, Ενωτική Δύναμη για μια Ανθρώπινη πόλη» Την συμπόρευσή τους ανακοίνωσαν Θώδας, Μετικαρίδης Μπότου

«Η νίκη του Εμείς απέναντι στο Εγώ», με αυτή τη φράση ξεκινάει το Δελτίο τύπου της νέας δημοτικής παράταξης «Ζωγράφου Ώρα για δουλειά Ενωτική Δύναμη για μια Ανθρώπινη Πόλη» η οποία παρουσιάστηκε την Τετάρτη 06  Φεβρουαρίου, στην αίθουσα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ζωγράφου.  Η νέα δημοτικής παράταξης αποτελεί την συγχώνευση τριών δημοτικών παρατάξεων. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Τάκης Κάμπρας.

Με έκδηλη την ικανοποίηση στο πρόσωπο του ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Θώδας υποδέχθηκε και καλωσόρισε τους επικεφαλής των παρατάξεων «Ενωτική Δύναμη Ζωγράφου»  και «Ζωγράφου, Ανθρώπινη Πόλη» κ.κ. Θεόδωρο Μετικαρίδη και Τασία Μπότου, τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Ενωτική Δύναμη Ζωγράφου» Νίκο Κούρκουλο καθώς και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Βούρτση που  δήλωσε την προσχώρηση του στο νέο σχήμα προκαλώντας πλήθος χειροκροτημάτων από τους παρόντες.

Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κούρκουλος

Η αισιοδοξία ήταν διάχυτη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου αφού η λογική της συνένωσης δυνάμεων δίνει έμπρακτες απαντήσεις απέναντι στην λογική της πολυδιάσπασης που ευνοεί ο νέος εκλογικός νόμος προσδίδοντας στο νέο σχήμα δυναμική νίκης και κυρίως την εγγύηση σταθερότητας στην διοίκηση του Δήμου.

Ανάμεσα στο πλήθος των παραβρισκόμενων ήταν ο πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος, οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Τάκης Ρήγας , Γεράσιμος Παπαδάτος, Λάμπρος Γούμενος, Παύλος Παλαιολόγος, Τακης Αλεξανδρόπουλος και Άσπα Καραδήμα, το μέλος της  Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μπάμπης Σιάτρας, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ Θανάσης Δαβαλάς, ο Πρόεδρος της Β2 ΝΟΔΕ ΝΔ Αλέξανδρος Σπύρου και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ζωγράφου Δημήτρης Δήμας.

Στην ομιλία του, ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης, Βασίλης Θώδας αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για τη παρουσία τους σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής «Σήμερα δεν αθροίζουμε απλώς δυνάμεις. Σήμερα πολλαπλασιάζουμε τη δύναμη και τη θέλησή μας να πάμε μπροστά. Η σημερινή απόφαση είναι απόφαση νίκης. Νίκης για όλες τις Ζωγραφιώτισσες και τους Ζωγραφιώτες. Είναι η νίκη του Εμείς απέναντι στο Εγώ. Είναι η νίκη της πόλης απέναντι στη μιζέρια και την εγκατάλειψη. Είναι η νίκη απέναντι στο συμβιβασμό που τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει.  Η σημερινή μας σύναξη είναι απόφαση νίκης όχι μόνο για την 26η Μαΐου, αλλά κυρίως για την επόμενη τετραετία, που θα είναι ώρα δουλειάς για τις μεγάλες και μικρές αλλαγές που χρειάζεται η πόλη μας για να κερδίσει το στοίχημα και της καθημερινότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Από την καθαριότητα, το πράσινο, τους δημόσιους χώρους, το φωτισμό, τη στάθμευση, τις κοινωνικές δομές, την άθληση μέχρι την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την αξιοποίηση και τη δημιουργική συμπόρευση με τα πανεπιστημιακά μας ιδρύματα, μέχρι την τόνωση και διεύρυνση της τοπικής επιχειρηματικότητας. Έχουμε πολλά να κάνουμε και δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω πως στου Ζωγράφου είναι ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. Και πως έχουμε την ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ για να δημιουργήσουμε μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ

Στην ομιλία του ο Θεόδωρος Μετικαρίδης σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής «Σήμερα ενώνουμε τις δυνάμεις μας, αφήνοντας στην άκρη τις προσωπικές φιλοδοξίες και εγωισμούς, για το καλό των δημοτών μας, και την αλλαγή της εικόνας της πόλης μας. Η νέα παράταξη “Ζωγράφου Ώρα για δουλειά, Ενωτική Δύναμη Ζωγράφου, Για μια ανθρώπινη πόλη” με την εμπειρία Θωδα, Μετικαριδη, Μποτου, Βούρτση,και την προσθήκη νέων συμπολιτών μας, που έχουν όρεξη για δουλειά, εγγυάται την πρόοδο και την ευημερία των δημοτών μας. Οι πολίτες μας εμπιστεύονται και τους ευχαριστούμε.»

Στην ομιλία της η Τασία Μπότου τόνισε ότι «..το νέο σχήμα έχει σαφείς ιδεολογικές και πολιτικές καταβολές , αναφορές στο παρελθόν με το οποίο κρατά αδιάρρηκτες σχέσεις και ότι αυτά είναι τα θεμέλια υλικά για τον σχεδιασμό ενός μέλλοντος για την πόλη μας που θα την καταστήσει ανθρώπινη»

Η επισημοποίηση της συνεργασίας των τριών παρατάξεων, η οποία όπως είδαμε οδηγεί και σε νέες προσχωρήσεις παλαιών και νέων στελεχών του χώρου αλλά άρδην το σκηνικό στην κεντροδεξιά καθιστώντας τον Βασίλη Θώδα και τη νέα δημοτική παράταξη «Ζωγράφου Ώρα για δουλειά, Ενωτική Δύναμη Ζωγράφου για μία Ανθρώπινη πόλη» κυρίαρχους στο χώρο της κεντροδεξιάς.

 992 total views,  6 views today