epikoinonia@epikoinonia.info

Και το όνομα αυτής “Εδώ ΖΩ” Παρουσίασε την παράταξή του ο Άγης Παπακωνσταντίνου

Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσίασε την παράταξή του που φέρει το όνομα “Εδώ ΖΩ” ο υποψήφιος δήμαρχος Ζωγράφου Άγης Παπακωνσταντίνου την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν διακεκριμένοι συμπολίτες μας, επιστήμονες, επαγγελματίες και πολλοί άλλοι από όλο το πολιτικό φάσμα. Το παρών από την τοπική πολιτική σκηνή έδωσαν στελέχη και αγωνιστές τόσο από την παράταξη του αείμνηστου Κώστα Καλλίρη όσο και από εκείνη του Αντώνη Πέττα, δίνοντας με τον τρόπο αυτό ένα μήνυμα ενότητας του χώρου. Να σημειωθεί πως στην εκδήλωση παρευρέθησαν και άτομα, τα οποία έχοντας προηγουμένως δηλώσει απογοητευμένα από το κλίμα που είχε δημιουργηθεί μετά την διάσπαση του 2014, απείχαν από την ενεργό τοπική πολιτική.

 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατά την τοποθέτησή του παρουσίασε τους βασικούς άξονες της παράταξής του καθώς και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο Δήμο ο οποίος όπως είπε, ως θεσμός είναι ο κατεξοχήν χώρος κοινωνικών συνθέσεων και προγραμματικών συμφωνιών. Το νέο περιβάλλον απαιτεί συγκλίσεις, συναντιλήψεις, συνέργειες πάνω σε αμιγείς αυτοδιοικητικές βάσεις, ακόμα κι από πρόσωπα με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και ταυτότητες. Συνεχίζοντας ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε μεταξύ άλλων:

“Δημιουργούμε ως νέα παράταξη μία Νέα Κοινωνική Συμμαχία, η οποία διαμορφώνει καθημερινά μία Νέα Κοινωνική Πλειοψηφία στο δήμο μας.

(…) Όποιοι νομίζουν ότι τα κριτήρια επιλογής που έχουν οι πολίτες στις βουλευτικές εκλογές είναι τα ίδια με αυτά των δημοτικών εκλογών, αυταπατώνται και θα διαψευσθούν εντυπωσιακά. Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2014, τόσο στο δήμο Ζωγράφου όσο και πανελλήνια, επιβεβαιώνουν πλήρως τη θέση αυτή.

(…)Οι άξονες προτεραιότητας που ως νέα παράταξη θέτουμε είναι οι εξής:

Περιβάλλον & Ποιότητα Ζωής, Κοινωνική Πολιτική, Παιδεία & Πολιτισμός, Αθλητισμός, Τοπική Οικονομία & Ανάπτυξη, Βελτίωση Διοικητικής & Υπηρεσιακής ικανότητας του δήμου.”

Ακολούθως παρουσιάστηκε δέσμη θέσεων, προτάσεων και μέτρων κατά άξονα, τα οποία θα αποτελέσουν – συμπληρωμένα  και με επιπλέον μέτρα και προτάσεις – το πρόγραμμα του συνδυασμού «Εδώ ΖΩ».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ευχαρίστησε για την παρουσία τους όλους τους παρευρισκομένους ανάμεσα στους οποίους το κ. ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΑΚΗ τ. Αντιπεριφερειάρχη Αττικής & υποψήφιο στις επόμενες Περιφερειακές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟΥ, τους δημοτικούς συμβούλους κ. ΓΙΩΡΓΟ ΓΡΙΒΑ & κ. ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΣΟΥΡΑ, την πρώην δημοτική σύμβουλο & Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΙΩΤΗ όπως και τα μέλη της οικογενείας της που μας τίμησαν, τον κ. ΝΙΚΟ ΤΣΟΥΛΙΑ τέσσερις φορές Πρόεδρο της ΟΛΜΕ (1996-2003), τον κ. ΜΑΡΙΟ ΧΑΪΝΤΕΡΛΗ Επίκουρο Καθηγητή Πανεπιστημίου Δικαίου Πολεοδομίας, Χωροταξίας & Περιβάλλοντος, τον κ. ΘΩΜΑ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟ μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού, του Τομέα Γεωγραφίας & Περιφερειακού Σχεδιασμού της Σχολής Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., τον κ. ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ από τον Πολιτιστικό σύλλογο «Ο Ιλισός», τον κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΝΑΚΟ από την Ένωση Γονέων, τον κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟ ενεργό μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ζωγράφου & τέως Αρχηγό Συστήματος, τον κ. ΚΩΣΤΑ ΚΟΡΜΑ από το Σύνδεσμο Παλαιών Ζωγραφιωτών, τον κ. ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΗ Γενικό Γραμματέα του Αστέρα Ζωγράφου, τον κ. ΚΩΣΤΑ ΣΙΩΚΟ πρόεδρο του συλλόγου Διχωριτών Δωρίδας «Η Αγία Παρασκευή» καθώς και μέλη του Δ.Σ., την κ. ΒΕΡΑ ΛΑΓΙΟΥ Γενική Γραμματέα του Α.Κ.Ε.Ζ., την κ. ΑΘΗΝΑ ΑΣΠΡΟΥΛΙΑ απ’ την Κοινωνική Παρέμβαση Ζωγράφου, τον κ. ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΤΩΝΑΡΑ Διευθυντή του 4ου Λυκείου Ζωγράφου, τον κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΕΤΡΑ Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του συλλόγου «Αγάπη», τον κ. ΤΖΙΜΗ ΚΑΒΑΚΟΠΟΥΛΟ από το «Βήμα Πολιτών Ζωγράφου», όπως κι αρκετούς υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους των δημοτικών εκλογών 2014.

Απηύθυνε, τέλος θερμές ευχαριστίες προς την επί 20 χρόνια Δήμαρχο Ζωγράφου Φωτεινή Σακελλαρίδου-Καμπυλαυκά για το μήνυμα στήριξης που έστειλε, αντικειμενικοί όμως λόγοι δεν της επέτρεψαν να είναι παρούσα. Όπως επίσης και προς τον δημοτικό σύμβουλο κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΤΑΚΗ) ΚΟΤΣΙΦΑ για το μήνυμα στήριξής του, ο οποίος επίσης γι’ αντικειμενικούς λόγους δεν ήταν παρών.

Με τον Βασίλη Βραχά
Με την Μαρία Ζια
Με τον Νίκο Τσούλια, 4 φορές Πρόεδρος ΟΛΜΕ 1996-2003
Με τον Νίκο Ανδρουλακάκη, τ. Αντιπεριφεριάρχης Αττικής, υποψήφιος με Σγουρό το 2019
Από αριστερά Άγης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Γρίβας, Ανδρέας Τσιμπούκης, Βασίλης Χασούρας
Από αριστερά Ανδρέας Τσιμπούκης, Γιώργος Γρίβας, Νίκος Ανδρουλακάκης, Νίκος Τσούλιας, Μάριος Χαϊνταρλής

Διακρίνονται οι Κωνσταντίνα και Μαρία Κουμανιώτη
Με τη Σοφία Γεωργιάδου και τον Αλέξανδρο Κεγκέρογλου
Με τον Δημήτρη Γεωργιόπουλο

 

 

1,236 total views, 2 views today