epikoinonia@epikoinonia.info

Βύρωνας: Δήλωση ανεξαρτητοποίησης Χάρη Σώζου

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Είναι γεγονός ότι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, σε πολλά και κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το Δήμο μας, έχω εκφράσει τις εύλογες διαφωνίες και επιφυλάξεις μου, τόσο στις συνεδριάσεις της δημοτικής ομάδας της «ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ», όσο και σε εσάς προσωπικά.

Άλλωστε και η παραίτησή μου, πριν από ένα χρόνο περίπου, από τη θέση του Προέδρου του «Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Βύρωνα» είχε ως στόχο να ενεργοποιήσει «αντανακλαστικά» εντός της διοικούσας παράταξης, κρούοντας επί της ουσίας τον «κώδωνα του κινδύνου», με σκοπό να ωθήσει τη διοίκηση του Δήμου προς μία αλλαγή κατεύθυνσης, προς όφελος των δημοτών και του τόπου. Δυστυχώς, ο στόχος αυτός δεν επετεύχθη.

Θεωρώ ότι απόψεις και χειρισμοί, αλλά κυρίως η πολιτική που ακολουθήσαμε στη διαχείριση των υποθέσεων του Δήμου μας, δεν συμπλέουν επί της ουσίας με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα στο Δήμο μας, είχαμε άλλα όνειρα και σχέδια. Δυστυχώς, το όραμα με το οποίο εμπνεύσαμε τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών του Βύρωνα, το όραμα χάριν του οποίου μας εμπιστεύτηκαν, δε μετουσιώθηκε σε πράξεις. Αντιθέτως, σε πολλά και σημαντικά για την πόλη ζητήματα, ακολουθήθηκε μια αναποτελεσματική και λανθασμένη πολιτική, την οποία και εσείς καυτηριάζατε κατά το παρελθόν και που – κατά τη γνώμη μου – δεν είναι προς όφελος των συνδημοτών μας.

Επιπλέον, λίγο καιρό μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, έκαναν την εμφάνιση τους στους κόλπους της δημοτικής αρχής φαινόμενα αλαζονείας, έπαρσης, συγκεντρωτισμού και αυταρέσκειας, χωρίς να προσπαθήσετε ή να μπορέσετε να τα σταματήσετε, με αποτέλεσμα  σιγά – σιγά να γιγαντώνονται. Η συλλογικότητα που ευαγγελιζόταν η δημοτική μας παράταξη πήγε πολύ γρήγορα περίπατο, όπως άλλωστε και η κομματική της ανεξαρτησία.

Επιπλέον, αστοχίες, εμμονές καθυστερήσεις και δογματισμοί βάζουν τα δικά τους εμπόδια στην προσπάθεια διοίκησης του Δήμου μας, ενός δήμου που ως γνωστόν έχει πολλά και μεγάλα προβλήματα να αντιμετωπίσει, σε καιρούς μάλιστα Μνημονίων και άγριας λιτότητας.

Κατόπιν όλων αυτών, δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη δημοτική παράταξη «Στάση Βύρωνα» και συνεχίζω να προσφέρω στους συνδημότες μας, στο Δήμο μας, ως ανεξάρτητος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος. Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη της παράταξης «Στάση Βύρωνα» και τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους της ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ» για τη συνεργασία, αλλά και για τη δημιουργική αντιπαράθεση που είχαμε κάποιες φορές.

Ελπίζω ότι τώρα – ως ανεξάρτητος πια δημοτικός σύμβουλος – θα βρω περισσότερο πολιτικό χώρο και «οξυγόνο», που θα με καταστήσουν περισσότερο χρήσιμο για τα κοινά.

Πίστεψα ότι θα είχαμε το σθένος να λειτουργήσουμε διαφορετικά, βάσει των προεκλογικών μας δεσμεύσεων και στόχων. Λυπάμαι που διαψεύστηκα. Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη που μου αναλογεί.

Συνεχίζω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως πολίτης, ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, έχοντας πάντα ως μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό και το Δημόσιο Συμφέρον.

Να είστε βέβαιος κύριε Δήμαρχε ότι, σε όλες τις μελλοντικές αποφάσεις σας προς όφελος του Δήμου και των πολιτών αυτού του τόπου, θα σταθώ αρωγός, όπως έκανα πάντα. Άλλωστε ο λόγος που ασχολήθηκα με τα κοινά ήταν για να φανώ χρήσιμος και όχι για να παίξω  «ρόλους». Δόξα τον Θεό, χορτασμένος είμαι!

Αυτός ο τόπος αξίζει να πάει μπροστά. Και είμαι βέβαιος ότι θα πάει. Το οφείλουμε σε όλους τους πολίτες του Δήμου μας.

                                                                                     Με εκτίμηση,

                                                              Χάρης Σώζος,  Δημοτικός Σύμβουλος

584 total views, 4 views today