ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

2017_1_29 ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής, στη συνεδρίασή του στις 26 Ιανουαρίου, ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος.

Η Ανυπόταχτη Καισαριανή Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος το οποίο και επισυνάπτεται. Η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής (Λαϊκή Συσπείρωση) αρνήθηκε να συμπεριλάβει στο ψήφισμα που κατέθεσε προσθήκη που πρότεινε η Ανυπόταχτη Καισαριανή και συγκεκριμένα τα εξής :

“Το Δημοτικό Συμβούλιο της Καισαριανής καλεί τους κατοίκους του Δήμου να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα που ξεριζώθηκαν από τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές. Απαιτεί :
• Εγγραφή όλων των παιδιών των προσφύγων και μεταναστών στο Δημόσιο Πρωινό Σχολείο , χωρίς αποκλεισμούς, εμπόδια και διαχωρισμούς.
• Πλήρη και ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στο Δημόσιο Πρωινό Σχολείο μαζί με άλλα παιδιά χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.
• Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα με μόνιμες προσλήψεις απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών για όλα τα παιδιά (ενισχυτική διδασκαλία, τάξεις υποδοχής, τμήματα ένταξης).

Μας κάνει ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση η εμμονή των δυνάμεων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στους δήμους, στα εργατικά σωματεία και στο γονεϊκό κίνημα να μην υιοθετούν το αίτημα της ένταξης στην πρωινή ζώνη των σχολείων των μεταναστών και των προσφύγων.

Πρόκειται για πρακτική που αποτελεί την πεμπτουσία της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν πάνω στα παιδιά των προσφύγων κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πολιτική αυτή στοχοποιεί (για κάθε φασίστα και ρατσιστή ) τους πρόσφυγες μαθητές, τους διαχωρίζει , τους γκετοποιεί ξανά, τους αντιμετωπίζει ως παιδιά στρατοπέδων συγκέντρωσης και την εκπαίδευση ως τεχνικό θέμα κι όχι ως μια δυναμική πρωτίστως κοινωνική, πολιτική, παιδαγωγική διαδικασία. ‘Όχι στον κρατικό ρατσισμό και την δημιουργία ζωνών στην κοινωνία και στα σχολεία στις οποίες δεν ισχύουν κοινά κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι συγκεκριμένες δυνάμεις χωρίς να υποκύπτουν στα συντηρητικά ανακλαστικά μερίδας ακόμη και των δικών τους πολιτικών κύκλων θα πρέπει άμεσα να ζητήσουν την ένταξη των προσφύγων στο πρωινό σχολείο χωρίς γενικές επικλήσεις για ένταξή τους στη δημόσια εκπαίδευση.

Οι δυνάμεις που υπερασπίζονται την καθολική δημόσια δωρεάν εκπαίδευση δεν μπορούν να υιοθετούν με την σιωπή τους την πρακτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλει τα προσφυγόπουλα στο σχολείο μετά τις 2 μετά το μεσημέρι.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ :ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής καταδικάζει την τραμπουκική επίθεση της Χρυσής Αυγής ενάντια σε γονείς και εκπαιδευτικούς στο Δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος με την ανοχή της αστυνομίας, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων.

Για ακόμα μία φορά οι φασίστες της Χρυσής Αυγής έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Υπηρετώντας για άλλη μια φορά το σύστημα που γεννά φτώχια, εξαθλίωση και προσφυγιά, προσπάθησαν να ρίξουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο απέναντι σε απροστάτευτα παιδιά, στα πιο τραγικά θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Εμείς εδώ στην Καισαριανή ξέρουμε πολύ καλά τι θα πει προσφυγιά. Προσφυγομάνα η ίδια η Καισαριανή ξέρει ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών απέναντι στην βαρβαρότητα και τους πολέμους που γεννά ο καπιταλισμός και όχι το μίσος, η ξενοφοβία και η αθώωση των πραγματικών ενόχων.
Καλούμε τον Καισαριανιώτικο λαό να καταδικάσει στην πράξη την φασιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής και τις πρακτικές που αυτή ακολουθεί.

ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση
ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καισαριανής καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής που έγινε την Τρίτη 17 Γενάρη 2017, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε δημοτικό σχολείο του Νέου Ικονίου Περάματος πριν την έναρξη ενημέρωσης γονέων και εκπαιδευτικών, που κάλεσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η ενημέρωση αφορούσε τη φοίτηση 25 προσφυγόπουλων σε απογευματινές ώρες στο χώρο του σχολείου. Η επίθεση με προπηλακισμούς, γροθιές και κτυπήματα σε δασκάλες, μανάδες έγινε μπροστά στα παιδάκια του ολοήμερου και στα αδιάφορα βλέμματα των αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί.

Οι χρυσαυγίτες συγκεντρώθηκαν για να τρομοκρατήσουν γονείς και δασκάλους και να χύσουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με ψευδείς και παραπλανητικές διαδόσεις γύρω από την υγεία των παιδιών με αφορμή ότι στο σχολείο θα πάνε το απόγευμα προσφυγόπουλα.

Είναι φανερό από παρόμοιες εμφανίσεις χρυσαυγιτών σε σχολεία σε Περιστέρι, Κολωνό, Κερατσίνι και αλλού ότι στήνουν γύρω από το θέμα της παρακολούθησης μαθημάτων από τα προσφυγόπουλα ένα σκηνικό πολέμου, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα και επαναφέρουν τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης γιατί με τη στάση της αποθρασύνει τη Χ.Α. Της δίνει αέρα από την κοινή αποστολή βουλευτών της Χ.Α. με τον Υπουργό και τους κυβερνητικούς βουλευτές στο Καστελόριζο και τη Ρω, από τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ότι προτιμά τη σύγκλιση και τη στήριξη της Χ.Α. αν ενταχτεί στο κλίμα δημοκρατίας.

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες! Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τη φοροεπιδρομή δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς.

Το Δ.Σ. της Καισαριανής καλεί τους κατοίκους του Δήμου να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα που ξεριζώθηκαν από τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές.

Απαιτεί :
• Εγγραφή όλων των παιδιών των προσφύγων και μεταναστών στο Δημόσιο Πρωινό Σχολείο , χωρίς αποκλεισμούς, εμπόδια και διαχωρισμούς.
• Πλήρη και ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στο Δημόσιο Πρωινό Σχολείο μαζί με άλλα παιδιά χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.
• Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα με μόνιμες προσλήψεις απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών για όλα τα παιδιά (ενισχυτική διδασκαλία, τάξεις υποδοχής, τμήματα ένταξης).

Ο φασισμός να μη γίνει καθεστώς. Να μην επιτρέψουμε στις προκαταλήψεις, την ξενοφοβία και το ρατσισμό να μολύνουν τις συνειδήσεις των γονιών, των γειτόνων μας, των συναδέλφων, των διπλανών μας.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασίστες.

Ο φασισμός, η τρομοκρατία και ο ρατσισμός δεν θα περάσουν!

26/1/2017

 906 total views,  3 views today