ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ”: «Να παραχωρηθεί χώρος στο 144ο Δημοτικό Αθήνας, ώστε να λειτουργήσει το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας»

Print Friendly, PDF & Email

Να παραχωρηθεί τώρα ο χώρος του 144ου ΔΣ Αθήνας για να ξεκινήσει το κυριακάτικο σχολείο για τα παιδιά της πακιστανικής κοινότητας «η Ενότητα» για την εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας, ζητάει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα, Καισαριανής & Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη».

«Στο δημοτικό συμβούλιο στις 31/10, η δημοτική αρχή Μπακογιάννη, προχώρησε σε μια πρωτοφανή ρατσιστική απόφαση, απορρίπτοντας το αίτημα για τη λειτουργία του κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας για την εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας στο 144ο ΔΣ Αθήνας.

Να σημειώσουμε ότι η παραχώρηση του χώρου είχε εγκριθεί ομόφωνα από τη σχολική επιτροπή της Αβάθμιας και ήταν στην αρχική εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Παρ’ όλα αυτά, η εντεταλμένη σύμβουλος της δημοτικής αρχής, στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου απέσυρε την εισήγησή της χρησιμοποιώντας ανυπόστατες δικαιολογίες, προσφέροντας δώρο στη Χρυσή Αυγή που δύο χρόνια πριν, το 2017 είχε προσπαθήσει να παρεμποδίσει τη λειτουργία του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας, προσπαθώντας  να δημιουργήσει ρατσιστικό, ξενοφοβικό κλίμα. Όλες οι προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό από την αντιφασιστική κι αντιρατσιστική δράση του εργατικού κι εκπαιδευτικού κινήματος.

Η φετινή απόφαση της δημοτικής αρχής ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, μια και δίνει τροφή ξανά στη Χρυσή Αυγή και σε κάθε ξενοφοβική, ρατσιστική φωνή.

Καταγγέλλουμε την απόφαση της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη και απαιτούμε να αποφασίσει τώρα το Δημοτικό Συμβούλιο και να παραχωρηθεί ο χώρος, ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Δηλώνουμε ότι τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για να συμβάλλουν στη μόρφωση και την εκπαίδευσή τους. Θεωρούμε όλα τα παιδιά, ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλο, θρησκεία ή εθνικότητα.

Καλούμε:

– Το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει την παραχώρηση του 144ου ΔΣ Αθηνών για να λειτουργήσει το κυριακάτικο σχολείο εκμάθησης της γλώσσας τους ΤΩΡΑ.

– Καταγγέλλουμε αυτή την απόφαση αποκλεισμού των παιδιών της πακιστανικής κοινότητας από την εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας και να απαιτούμε να παραχωρηθεί ο χώρος για την εκπαίδευση τους».

 

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                               Η Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος                                                   Γλαβίνα Σουζάνα