ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΠΥΡΟΥ «Πρώτα Ζωγραφιώτης και Ηπειρώτης και έπειτα όλα τα άλλα…»

Print Friendly, PDF & Email

 

Η «Ε» βρήκε και συνομίλησε με ένα νέο άνθρωπο που διεκδικεί την ψήφο μας για τη θέση του δημοτικού συμβούλου Ζωγράφου. Ο Αλέξανδρος, ένα άτομο με το οποίο κάποιος μπορεί να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει, αλλά σίγουρα θα απολαύσει και θα βγει ωφελημένος από την συζήτηση μαζί του. Ας δούμε λοιπόν τι μας είπε για την πόλη, τη Διοίκηση Καφατσάκη και την παράταξη «Ζωγράφου Ώρα για Δουλειά» του Βασίλη Θώδα με την οποία θα είναι υποψήφιος.

 

κ. Σπύρου είστε πρόεδρος της Νομαρχιακής Β2 ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας, ήσασταν πρόεδρος των Ηπειρωτών Ζωγράφου και παραμένετε μέλος του ΔΣ, Δικηγόρος και οικογενειάρχης. Είστε λοιπόν ένας άνθρωπος που του αρέσει να ασχολείται με τα κοινά. Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με τα αυτοδιοικητικά του Δήμου μας;

Η ενασχόληση με τα κοινά για μένα δεν είναι κάτι ευκαιριακό, είναι τρόπος ζωής. Η «ταυτότητα» του ενεργού πολίτη, που αγαπά και ενδιαφέρεται για τη γειτονιά του, που θέλει να προσφέρει στους συμπολίτες του και στην κοινωνία, είναι στοιχείο της προσωπικότητάς μας.

Αυτό σημαίνει ότι ανησυχώ για την καθαριότητα της γειτονιάς μου, ενδιαφέρομαι  με τον παιδικό σταθμό που θα πάει η κόρη μου, την παιδική χαρά που θα παίξει, με απασχολεί η έλλειψη parking στην πόλη μου, ασχολούμαι με τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του Δήμου που δικαιούται κάθε Ζωγραφιώτης.

Ασχολούμαι με τα αυτοδιοικητικά του Ζωγράφου διότι το να μην ενδιαφέρομαι μου είναι αδιανόητο.

 

Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές είστε υποψήφιος με το συνδυασμό Ζωγράφου Ώρα για Δουλειά του Βασίλη Θώδα. Με ποια κριτήρια κάνατε αυτή την επιλογή με δεδομένο ότι υπάρχουν περισσότερα του ενός ψηφοδέλτια από τον χώρο της κεντροδεξιάς;

Ο λόγος ενασχόλησής μου με τα κοινά είναι πάντα η προσφορά στον συμπολίτη μου και γι’ αυτό τα κριτήριά μου, προκειμένου να επιλέξω με ποιά δημοτική παράταξη θα συνεργαστώ, είναι αυστηρά.

Μια Παράταξη είναι δυνατή και συνεπής, όταν τα βασικά στελέχη της συμφωνούν σε συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις και σε ορισμένες βασικές ιδεολογικές και πολιτικές αρχές.

Στην παράταξη «Ζωγράφου Ώρα για δουλειά» έκρινα, ήδη από την αρχή, ότι τα πρόσωπα μου ταιριάζουν, η τεχνογνωσία και η ωριμότητα των παλαιοτέρων συμπληρώνουν την όρεξη και τις ικανότητες των νεωτέρων. Κυρίως δε είδα ότι η αγάπη για την πόλη και η αγωνία να την κάνουμε πιο όμορφη περισσεύει.

Γνωρίζω επίσης τον Βασίλη Θώδα πολλά χρόνια και έχουμε αγωνιστεί μαζί αρκετά και πιστεύω με όλη μου την καρδιά ότι συγκεντρώνει εκείνες τις αρετές που θεωρώ αναγκαίες για τον Επικεφαλής μιας τόσο φιλόδοξης κίνησης : εργατικότητα, ομαδικό πνεύμα συνεργασίας και μεράκι να κάνει το όραμά μας για τη γειτονιά μας πραγματικότητα.

Είναι εξίσου σημαντική για μένα, ως πρόεδρος της Β2 Νομαρχιακής Επιτροπής και η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπό του.

Όλα τα παραπάνω, μαζί με ένα κοστολογημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης συνθέτουν μια αληθινά χρυσή ευκαιρία να βγάλουμε του Ζωγράφου, τα Ιλίσσια και του Γουδή από το γκρίζο και το μίζερο σημείο που είναι σήμερα.

Τίποτα ωστόσο δε γίνεται χωρίς συνεργασίες και καλή διάθεση από όλες τις παρατάξεις και όλους όσους θα κληθούν να συμμετάσχουν στην επόμενη δημοτική διοίκηση.

 

Πώς κρίνετε την 5ετία Καφατσάκη στο Ζωγράφου;

Αισθάνομαι ότι κάθε δημοτική παράταξη με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, είτε κεντροδεξιάς αφετηρίας, είτε κεντροαριστερής, πρέπει να αντιληφθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ της πόλης μας και η Τίνα Καφατσάκη έχασαν 5 κρίσιμα χρόνια. Λίγα τα θετικά που είδα και πολλά τα αρνητικά.

Τι έχει αλλάξει στ’ αλήθεια τα τελευταία χρόνια ;

Εκατοντάδες παιδιά έξω από παιδικούς σταθμούς που παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων δεν λειτουργούν στο επίπεδο που θα θέλαμε.

Καμιά θετική εξέλιξη στο πρόβλημα στάθμευσης και συγκοινωνίας που ταλαιπωρούν το Δήμο μας.

Κανένα όραμα και καμία σοβαρή βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας παρά τις ευκαιρίες που είχαμε και παρά την πολιτική συγγένεια και στενή σχέση με την ηγεσία της Περιφέρειας και την κ.Δούρου.

Μια γκρίζα πόλη που έβγαζε μιζέρια ακόμη και τις μέρες των εορτών, που κάθε άλλος Δήμος γύρω μας ομόρφυνε λίγο, με ανεπαρκή στολισμό παρά τις πανάκριβες συναυλίες.

Πολλά μπορούμε να πούμε για το κλείσιμο του διαδικτυακού ραδιοφώνου της πόλης μας και για τις αναθέσεις σε ημετέρους και η λίστα μπορεί να συνεχίσει αρκετά, ειδικά για τη δική μου γειτονιά (κάτω από την Ούλωφ Πάλμε).

Χρειάζεται να αγωνιστούμε όλοι για να αλλάξουμε μια ανύπαρκτη Δημοτική Αρχή, όπως χρειάζεται να αλλάξουμε μια κακή Αρχή στη Περιφέρεια (Δούρου) και βέβαια την χειρότερη κυβέρνηση που είδε ποτέ η χώρα. Συνεπώς, Καφατσάκη, Δούρου και Τσίπρας, είναι αυτοί που μας πήγαν αρκετά πίσω και σύντομα πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

 

Ποιο το δικό σας όραμα για την πόλη; Τι θα πείτε σε έναν συμπολίτη μας ζητώντας την ψήφο του;

Θεωρώ ότι πρέπει να δείτε το πρόγραμμα της παράταξης «Ζωγράφου Ώρα για Δουλειά» το οποίο συνδιαμορφώνουμε πολίτες από όλες τις γειτονιές του Ζωγράφου με αγάπη, όραμα και όρεξη.

Θέλουμε να κάνουμε μια πόλη πιο «φιλική» στις οικογένειες, στα παιδιά, στους πολίτες με κινητικά προβλήματα, στους εμπόρους και στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Με αξιοποίηση του δυναμικού κομματιού της πόλης, της νεολαιάς, με αξιοποίηση του Πανεπιστημίου που βρίσκεται στο Δήμο μας, με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Πρέπει να εστιάσουμε στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την καινοτομία, το αστικό πράσινο, την εξοικονόμιση ενέργειας.

Ωφείλουμε στα παιδιά μας μια πόλη πιο καθαρή και πιο λειτουργική. Ωφείλουμε να εκμεταλλευτούμε το δυναμικό των εξαιρετικών συλλόγων της πόλης που πάντα στέκονται στο πλευρό κάθε διοίκησης κάτι που κάναμε και ως Ηπειρώτες Ζωγράφου όλα αυτά τα χρόνια.

Ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μας γιατί έχω τις ίδιες ανησυχίες με αυτούς, τα ίδια προβλήματα και την ίδια σιγουριά ότι μπορούμε να κάνουμε του Ζωγράφου πιο όμορφο και τις ζωές μας καλύτερες. Αυτή, σίγουρα είναι η Ώρα για Δουλειά.