ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ – Ο Παναγιώτης Κόνσουλας ανέδειξε το θέμα στα κανάλια

Ο Παναγιώτης Κόνσουλας έκανε δηλώσεις στην ΕΡΤ μπροστά στα σχολεία του Βύρωνα που η κυβέρνηση μεταβίβασε στο Υπερταμείο.

Πέρα από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του θέματος της μεταβίβασης των ακινήτων του Δήμου Βύρωνα στο υπερταμείο είχε και ο επικεφαλής της παράταξης «Βύρωνας: Καθαρή Επιλογή»,  Παναγιώτης Κόνσουλας.

Ο κ. Κόνσουλας απέστειλε γραπτή ενημέρωση σε πλήθος ενημερωτικά sites, ενώ έκανε σχετικές δηλώσεις στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, στο τηλεοπτικό κανάλι Epsilon ακόμη και στην κρατική – και γνωστή για την φιλοκυβερνητική γραμμή της – ΕΡΤ. Στις δηλώσεις του, υποστήριξε ότι όλοι οι δήμαρχοι οφείλουν να ελέγξουν ποια ακίνητα του Δήμου τους περιλαμβάνονται στη λίστα των 10.119 ακινήτων του ΦΕΚ Β’ 2320/19-6-18: «Η δημόσια περιουσία είναι υποθηκευμένη για 99 χρόνια. Τι σχέση έχουν τα σχολεία των Δήμων να μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία; Δηλαδή αν δεν πάει καλά η αποπληρωμή των δανείων του κράτους θα έρθουμε εδώ αύριο (στα σχολεία) και θα δούμε να γίνεται ένα mall, επειδή πρέπει να το εκμεταλλευτεί το υπερταμείο;»

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις που εγκυμονεί η μεταβίβαση της περιουσίας των Δήμων, επικαλέστηκε το παράδειγμα του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης, όπου «ένα μεγάλο κτίριο είναι μισθωμένο σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Δόθηκε με εξώδικη διαδικασία η εντολή να περάσει το μίσθωμα στο υπερταμείο και να μην εισπράττει πλέον ο Δήμος το εισόδημα αυτό, το οποίο το διέθετε για ανάγκες των δημοτών του».

Όπως ανέφερε μετέπειτα, στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης όπου μεταβιβάστηκαν συνολικά 13 ακίνητα, συγκάλεσαν επίσης Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα. Ο κ. Κόνσουλας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τους χειρισμούς του δημάρχου Βύρωνα. Τόνισε ότι περίμενε πιο δυναμική αντίδραση και αναρωτήθηκε γιατί η δημοτική αρχή του Βύρωνα δεν κάλεσε τους νομικούς συμβούλους του Δήμου όταν υποχρεώθηκε να συγκαλέσει  έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στις 27 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, ο κ. Κόνσουλας ενημέρωσε για το θέμα που προέκυψε στο Δήμο Βύρωνα, βουλευτές του ΚΙΝΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) οι οποίοι κατέθεσαν τροπολογία με την οποία ζητούν την ακύρωση των δυο ΦΕΚ μεταβίβασης.

560 total views, 1 views today

   Send article as PDF