Ηλιούπολη | Ολοκληρώνεται η συντήρηση και πιστοποίηση των παιδικών χαρών

Προς την ολοκλήρωσή της βαίνει η διαδικασία για την συντήρηση και πιστοποίηση όλων των Παιδικών Χαρών του Δήμου.

 

Ήδη, όπως μας ενημέρωσαν υπηρεσιακοί παράγοντες, ανακαινίστηκαν και συντηρήθηκαν 21 από τις 31 συνολικά Παιδικές Χαρές που βρίσκονται στην ευθύνη του Δήμου.

 

Το πρόγραμμα ανακαίνισης και πιστοποίησης των Παιδικών Χαρών εντάσσεται στο πλαίσιο του στόχου για φιλικές και ασφαλείς γειτονιές.

 

Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής, λένε οι ίδιες πηγές, είναι η δημιουργία υπαίθριων δημόσιων χώρων, που θα προσελκύουν και θα παρακινούν τους πολίτες να βγουν από τα σπίτια τους, να κινηθούν και να συναντήσουν τους συμπολίτες τους.

 

Συνεχίζοντας τονίζουν πως πρώτη προτεραιότητα αποτελούν τα παιδιά. Η Δημοτική αρχή καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια να βγουν τα παιδιά από τα διαμερίσματα, να ασκηθούν, να συναντήσουν τους φίλους τους, να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους, να παίξουν αμέριμνα και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να υπάρχει ασφάλεια.

 

Σε όλες τις Παιδικές Χαρές της Ηλιούπολης αντικαθίστανται όλα τα φθαρμένα όργανα με άλλα σύγχρονων προδιαγραφών ασφάλειας και παιδαγωγικής.

 

Διαμορφώνονται οι χώροι έτσι ώστε να είναι ασφαλείς και λειτουργικοί. Αντικαθίστανται τα επικίνδυνα υλικά με νέα ασφαλούς χρήσης.

 

Το αποτέλεσμα ήδη έχει αρχίσει να γίνεται εμφανές και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών, μικρών και μεγάλων.

409 total views, 1 views today

   Send article as PDF